Samo Dobro w Gdyni – warsztaty kuchni roślinnej na tarasie Muzeum Miasta Gdyni

Ośrodek edukacji MMG oraz Judyta Warzecha-Grzymała z kolektywu ‚Samo Dobro’ zapraszają na wyjątkowe spotkanie kulinarne połączone z wspólnym śniadaniem na tarasie muzealnym. Będzie to świetna okazja do rozmowy na temat potrzeb kulturalnych mieszkańców Gdyni. Będzie pysznie i przyjemnie wspólnie z Wami spędzić śniadanie na muzealnym tarasie. Wspólnie przygotujemy wegetariańskie dania z sezonowych warzyw i owoców, bazując na przepisach kuchni świata.

Zapraszam na warsztaty kuchni roślinnej, gdzie dowiecie się jak zorganizować grilla bez mięsa. Zaczniemy od znanego dania kuchni meksykańskiej – taco, pełnego roślinnych dodatków, jak fasola, pomidory czy kolendra. Przygotujemy kilka rodzajów aromatycznych sosów, do tego boczniaki w wersji barbeque. Spotkanie zakończymy deserem – pieczonymi bananami z czekoladą.

Menu:
Pieczarki portobello nadziewane
// boczniaki bbq
Sos bbq
Pesto z pietruszki
Sos satay
Sos tzaziki
Tacos
Pico de gallo
Zielona fasolka w pomidorach
Sałatka z wędzonego sera, suszonych pomidorów i rukoli
Banany z czekoladą i whisky

Bilety: 10 pln. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc prosimy o wcześniejszą rezerwację: zapisy@muzeumgdynia.pl lub telefonicznie: 58 662 09 35/36/37

Czas trwania: 3 godziny
25 uczestników
——
Judyta Warzecha-Grzymała – prowadzi małą wegetariańską firmę cateringową w Gdańsku. Stara się maksymalnie wykorzystywać produkty, gotując z sezonowych warzyw i owoców. W ramach Kolektywu Samo Dobro prowadzi warsztaty dla dzieci i dorosłych, pokazując jak smacznie jeść, bazując na produktach roślinnych.

18.08.2018 Sobota
godz. 9:30
Dla wszystkich Dla wszystkich
Wejście biletowane Wejście biletowane